Így nézett ki a Csalogány utca folyóként

2013-06-08 20:46:00 superadmin

hírkép

Hirtelen jött jégeső, zivatar. Több se kellett Budapest, II. kerületének, az Duna vízállása miatt amúgy is túlterhelt csatornarendszernek. Szombat délután 10 perc szakadó, ömlő esőtől teljesen átalakul a városrész. A Mammut bevásárlóközpont teteje beszakadt, mozgólépcsők víz alatt. A Széll Kálmán térről pedig csak hömpölygött a vízfolyam a Batthyány tér közelébe, végig a Csalogány utcán.



Mindössze 10 perc szakadó, ömlő esőre volt szükség ahhoz, hogy a Csalogány utcán felpattanjanak a csatornafedelek. Pár perc alatt bokáig érő víz lepte meg az autósokat és sétálókat.

Lassan úgy tekinthetünk vissza 2013-ra, mint a katasztrófák évére Magyarországon, márciusban hóhelyzet, júniusban árvíz, utcák váltak folyókká. A helyzet azóta szerencsére normalizálódott, de az amúgy is túlterhelt Bem rakpartnak nem esett jól a Széll Kálmán tér felől lezúduló folyam. Nem csoda, hogy a Bem tér is víz alá került. A Parlament még büszkén áll, a Kossuth tér építkezése, a látogatóközpont állítólag még nincs veszélyben...

20 órától a tömegközlekedés járművei számára a közút újra járható, ám a közúti forgalomkorlátozás az autósok számára továbbra is érvényben marad. Ez azt jelenti, hogy az árvízi védekezés miatt a Bem rakpart Batthyány tér és a Margit híd közötti szakasza mindkét irányban továbbra is lezárva marad.