Gyerekfesztivállal indul a nyár Fóton

2013-06-17 17:01:00 V.J.

hírkép

Cirkuszi sátor, bohócok, koncertek, pónik, játékos programok és vetélkedők. Idén először rendezték meg a nyárindító fesztivált a fóti Károlyi István Gyermekközpontban.



Igazi kánikulai meleggel és sok programmal indult a vakáció a gyerekközpont kisebb és nagyobb lakói számára. A családi kör ezeknek a gyerekeknek a központ gondoskodó védelmét és szinte semmi mással össze nem hasonlítható hangulatát jelenti. A lakók számára tette emlékezetessé a mai napot az első Nyárindító fesztivál, természetesen sok játékkal, zenével, ahol a vendég fellépők mellett az itt élők is megmutathatták tehetségüket egymásnak és a vendégeknek.  A Károlyi kastély nemcsak otthona az itt élő fiataloknak.

Az itt felnövők számára talán még sokkal fontosabb, hogy felkészülhessenek a való élet problémáira. Sokan csak távozáskor döbbennek rá, hogy mennyire fontos a dolog felkészülni a saját magukról való gondoskodásra. Bár az intézményben csoportszinten már játékosan gyakorolják, milyen lehet a takarékoskodás vagy egy költségvetés, mégis fontos, hogy mindezek a komoly problémákkal ne hirtelen, egyedül szembesüljenek. A támogatók egyikeként az OTP Fáy Alapítvány tavasszal megnyitott O.K. központjának sátránál sokan próbálták ki azokat a játékos programokat, melyekkel kicsit közelebb kerülhettek azokhoz – a ma még sokszor távoli – kérdésekhez, melyeket a nagy betűs élet vet majd fel.

A központ nevelői számára alapvető fontosságú, hogy az itt felnövő fiatalok számára megadják a fogódzókat az első önálló lépésekhez.

Útvesztő bekötött szemmel, ahol természetesen csak egymás segítségével lehet boldogulni, vagy logikaland, amelyben szinte észrevétlenül jöhetünk rá az előrejutás fortélyaira. A mai nap természetesen a szórakozásé volt. Kicsit játék, kicsit újdonság. Rácsodálkozás a világra melybe egyszer ki kell lépni.