Cipőről szól majd a Sziget Mínusz

2013-06-21 15:33:00 szorenyi.p

hírkép

Nem a magyar dalokat ünnneplik a Sziget Mínusz egyedik napján a magyar előadók. Cipőre, a Republic együttes frontemberére emlékezenek majd. Bródy Jánostól, Horváth Chalie-n át, az Omegáig. A koncerten elhangzanak Cipő nagy slágerei, az est bevételéből a tervek szerint a nehéz sorsú zenészeket fogják segíteni valamilyen formában - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője.



„A magyar rockzene háborgó tengerén különleges sziget voltál, amelyen sokan találtak vigaszt és menedéket költészetbe forduló szövegeid segítségével - Bródy János ezen szavai Cipő sírjánál hangoztak el, idén márciusban.Hasonlóan beszélt azon a sajtótájékoztatón is, amelyen bejelentették a Sziget Mínusz programját.

A dalok most, egy több mint három órás monstrekoncert keretében újra felhangzanak. Egymás után sorjáznak a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában.

Augusztus 5-én tehát a Sziget Nagyszínpadán a „Cipő-dalok napján” a színpadon Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első Emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László, és a United, legendás dalokkal, amiket bizonyára mindenki együtt énekel majd a fellépő művészekkel, nem is kell rá felkészülni… „Egyszer mindenki eljön, Egyszer mindenki itt lesz. Örökre megtalálhatsz, Örökre elveszíthetsz...”