Ismét csődbe ment egy utazási iroda

2013-08-06 14:55:00 szorenyi.p

hírkép

A szlovákiai Best Reisen - Best Choice utazási iroda saját weboldalán tájékoztatott arról, hogy csődbe ment - adta hírül a szlovák sajtó.



Voltak, akik pénteken még utazást vásároltak az irodánál, szombaton azonban kiderült, hogy az csődbe ment, és utasai Egyiptomban ragadtak. A Markíza megkeresésére nem árulták el, mennyi utasuk lehet külföldön.

Folyamatosan csökkent a kereslet bizonyos központi úti célok iránt az elmúlt nyaraló szezonokban, ezt a csökkenést a helyi politikai szituáció kiéleződése, illetve a hazai idegenforgalmi passzivitás és a versenykörnyezet romlása okozta. Emiatt a Best Reisen - Best Choice utazási iroda a másodlagos fizetésképtelenség állapotába került - fogalmazott a cég közleményében.

A magyarországi Best Reisen utazási irodának semmi köze a most csődbe ment szlovák utazásszervezőhöz. A közös pont csak annyi, hogy a kilencvenes évek elején egy osztrák befektető több európai országban nyitott Best Reisen néven utazásszervező irodákat, azonban a vállalkozás 1995-ben becsődölt, és az így maradt irodák minden országban egymástól függetlenül működtek tovább.