Jövő héten indul a Magyar Borok Útja Rallye

2013-08-22 14:31:00 superadmin

hírkép

A Közlekedési Múzeum elől rajtol a XVIII. Magyar Borok Útja Rallye mezőnye. A hazai flúgos futam természetesen most sem az alkohol mámortól lesz flúgos. Az autózás és a borok szerelmesei Etyektől a boglári és badacsonyi borok hazáján át jutnak el Győrbe.

 



A mai sajtótájékoztatón Regőci Attila főszervező elmondta, nem kis munka volt megszervezni az idei túrát. Hogy, ez végül is sikerült, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a két fővédnök, Dr. Pintér Sándor és Dr. Fazekas Sándor miniszterek személye. Az indulók között most is számos közéleti és médiaszemélyiséget találunk. Az augusztus 30-i rajtnál több, mint 50 páros vág neki a 750 km hosszú túrának, ahol a legjobb borok és hazai pálinkák jelentik majd a megállókat.

A futamon idén sem lehet összekeverni a maligánfokot a km/órával. A versenyzőknek be kell tartani az összes közlekedési szabályt. Aki vezet az nem iszik, és viszont, ez alapszabály, mondta Ferjáncz Attila sportigazgató. A verseny háziasszonya idén Vabják Dóra lesz, akit szintén megismerhettek a résztvevők.

A jó hangulatról a játékos programok, a szép helyszínek és a pompás italok gondoskodnak. Sokan régi ismerősként köszöntötték egymást, hiszen évek óta rajthoz állnak a Borok Útja Rallye-n. Idén sem maradhat el a jótékonysági árverés a befutó után, melynek bevételét az Afrikai-Magyar Egyesület és a Gyermekrák alapítvány kapja.

A tájékoztató végén minden páros megkapta az indulási rajtszámát, úgyhogy egy hét múlva indulhat a visszafogott „száguldás”.

Az idei futam lesz talán az eddigi legszórakoztatóbb, hiszen a háron nap alatt húsz pincészet nedüivel ismerkednek meg azok, akik éppen nem a volánt forgatják.