Enyhítették Bándy Kata gyilkosának ítéletét

2013-08-28 12:52:00 szorenyi.p

hírkép

Másodfokon enyhítették Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának ítéletét. Jogerősen életfogytiglanra ítélte Péntek Lászlót a Pécsi Ítélőtábla Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása miatt. Péntek László 40 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható.



A másodfokú tárgyaláson P. László védője, Tuza Péter azt kérte a bírótól, hogy a tényleges életfogytiglan helyett határozott idejű büntetést szabjon ki, vagy ha az életfogytiglan mellett dönt, akkor is 25 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható legyen védence - tudósít a hvg.hu.

Az ügyvéd azzal érvelt, hogy P. László nem követte el kifosztás bűncselekményét, hanem lopás történt. Kitért arra is, hogy nem a gyilkosság után vette el Bándy Kata értékeit, hanem később.

A 26 éves férfi tavaly július 8-án, hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó nőt, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta a Pécsi Törvényszék idén áprilisban hozott határozatát, amelyben a vádlottat aljas indokból elkövetett emberölésben és kifosztásban mondta ki bűnösnek, nem látta azonban indokoltnak, hogy a legsúlyosabb büntetést szabja ki vele szemben.