M5 - Több sérült életveszélyes állapotban van

2013-08-30 10:11:00 szorenyi.p

hírkép

Többen életveszélyesen megsérültek a péntek kora reggeli tömegbalesetben; a kórházak tájékoztatása szerint többüket jelenleg is műtik.



Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt mondta, hogy az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt balesetben a három halálos áldozat mellett 30 ember sérült meg, 17 közülük súlyosan. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

Bálványossy Péter, a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának vezetője az MTI-nek péntek délelőtt elmondta, kórházukba 11 súlyos sérültet vittek, közülük négy-öt ember állapota életveszélyes, őket jelenleg is műtik. A sérültek között román, bolgár, szerb és török állampolgárok is vannak.

Zsíros Lajos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédkórházba négy sérültet vittek a baleset helyszínéről, közülük kettő állapota életveszélyes, sürgősségi műtéti beavatkozás zajlik náluk.

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt a tömegbaleset. A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivője, Spitz Alexandra korábban elmondta, hogy egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott.

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani.