Őrizetben a győriek tragédiáját okozó sofőr

2013-09-08 06:49:00 szorenyi.p

hírkép

Őrizetbe vette a rendőrség azt az idős férfit, akit a két halálos áldozatot követelő buszbaleset okozásával gyanúsítanak. Azt még nem tudni, hogy kezdeményezik-e letartóztatását.



A személyautót vezető 69 éves kapuvári férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást a rendőrség.

Délután két óra előtt szenvedett súlyos közúti balesetet a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító autóbusz szombaton Kapuvár és Vitnyéd között. A szerencsétlenségben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette. A balesetnek - a halálos áldozatok mellett - 15 sérültje van.

A sportolókat szállító busz frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból a szemközti sávba áttért személyautóval, majd az árokba borult.

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott.

Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

"Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. "Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak.

"Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek."

A győriek 16 órától játszottak volna Sopronban, a bajnok és kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopronnal Krasznai-emlékmérkőzést.