A kormány még több stadiont épít

2013-09-10 16:15:00 szorenyi.p

hírkép

A kormány egyetértésével a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére - jelentette be Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke Orbán Viktorral és Michael Palitinivel tartott közös sajtótájékoztatót. Az MLSZ elnöke elmondta, az új Puskás Ferenc Stadion adhatna otthont Eb-mérkőzéseknek.



Orbán Viktor kijelentette: Magyarország történelmi adósságot rendez, amikor a kormány befejezi a Népstadiont, és felépít benne egy új stadiont. Az új létesítményben a többi sportág is edzéslehetőséget kap.

A miniszterlenök stratégiai ágazatnak nevezte a sportot, szerinte erre költeni kell. Azt is mondta, hogy a profi futballra nem szánnak közpénzt, de a stadionokra igen, mert a lelátókon nem focisták, hanem nézők ülnek. Kérdésre válaszolva közölte: a romániai selejtezőról nem beszél, mert olyat mondana amit nem lehetne közölni. A keddi, Észtország elleni sorsdöntő vb-selejtezőn azonban ott lesz.

Az eseményen Orbán Viktor és Csányi Sándor aláírta az MLSZ létesítményfejlesztési koncepcióját, amelyet a kormány jóváhagyott. Ennek értelmében 2016-ig 40 milliárd forintot fordítanak majd felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A program 27 NBI-es, illetve NBII-es klub stadionját, illetve további ezer pályát érint.