Hercegnők és kirakodóvásár Óbudán

2013-09-13 18:10:00 superadmin

hírkép

Igazi királyi, hercegnői sokadalom várja holnap 11 órától azokat, akik kilátogatnak a III. kerület, Óbudai Promenád részére, a Symbol étterem elé.



A szeptember 14-15-én megrendezendő Princess Fesztiválon ugyanis több, mint 50 hercegnő fog vetélkedni 2 napon keresztül folyamatosan, de sok minden egyéb más is várja a kilátogatókat. Különleges kézművesvásáron ugyanis természetes anyagbokból, tüzzománcból készült ékszerek is megtalálhatnak a vásározók, de lesznek még kézzel kötött naplók, receptes könyvek és üveg  ékszerek is a teljesség igénye nélkül.
Szombat délután folyamán a Liget táncakadémia tanítványai lépnek fel. A Liget Táncakadémia 2010 szeptembere óta működik Mátyásföldön az Erzsébetligeti Színházban. A mintegy 140 növendék, 4-18 éves korig 7 évfolyamban vesz részt a komplex képzési programban, melynek minőségét 6 képzett, profi táncpedagógus összehangolt munkája biztosítja. A magyar néptánc mellett - klasszikus balett tréning, tánctörténet és folklorisztika is része az oktatásnak. Hétvégi nyitott kurzusaikon nemzetközi szintű táncművészek tanítanak délszláv, görög, spanyol, szicíliai, amerikai clogging és modern hip-hop táncokat. Az elmúlt három évben több művészeti verseny I. díját nyerték el, de szerepeltek nemzetközi fesztiválokon Prágában és Törökországban is, valamint a nagy múltú budapesti Duna Karneválon.