Milliomosnőt szúrtak agyon a XII. kerületben

2013-09-20 11:38:00 szorenyi.p

hírkép

Megöltek egy idős nőt Budapesten, a XII. kerületben, az elkövetőt anyagi haszonszerzés motiválta - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának munkatársa. Egy viszonylag jómódú asszony az áldozat.



A János Zsigmond utcában szeptember 4-én riasztották az idős nő hozzátartozóját, hogy az otthonából segélykiáltás hallatszik. Amikor berúgták az ajtót, az asszonyt holtan találták. Elmondta: a nőt bántalmazták és az elkövető kést is használt.

A rendőrség rövid időn belül az egyik szomszédot hozta összefüggésbe a bűncselekménnyel. A budai ingatlanon több lakás is van. A 43 éves B. Tibor hirtelen tűnt el, családjával megszakította a kapcsolatot. Eleinte azt állította, hogy vidéki munkát kapott, de a rendőrség szerint a férfi nem dolgozott és évek óta munkanélküli volt.

A nyomozók rájöttek, hol lehet a férfi, aki vélhetően a családjától értesült arról, hogy keresi őt a rendőrség, ezért múlt héten feladta magát. A rendőrök hazugságvizsgálatnak vetették alá, amelyen Sulányi Vilmos közlése szerint a gyanúsított megbukott.

A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Sulányi Vilmos szerint az elkövetőt anyagi haszonszerzés motiválta, úgy vélte, hogy a nyugdíjas közgazdász, aki használt bundák külföldről való behozatalával és értékesítésével foglalkozott, viszonylagos jómódban élt. Az MTI kérdésére elmondta: azt még vizsgálják, hogy vitt-e el értéket a férfi, a házban készpénzt és arany ékszereket is találtak. A yanúsított csütörtökön beismerő vallomást tett.