Ilyen az ukrán-magyar vegyes gulyás

2013-10-02 08:12:00 szorenyi.p

hírkép

Rekordmennyiségű gulyáslevest főzött az egybegyűlteknek egy ukrán-magyar vegyes szakácscsapat a kárpátaljai város első említésének 950. évfordulóján.



A kerek évfordulónak szentelt városnapon – amely egyébként sorrendben az 50. BeregFest volt – Bojtor Tibor, a magyarországi Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend séfjének irányításával, és a helyi szakácsmesterekkel kiegészülten ügyködő fakanalas csapat egy három köbméteres üstben 2037 liter gulyást készített el.

Ezzel a teljesítménnyel ukrán rekordot állítottak fel, és közel 5500 korgó gyomrot lakattak jól.

Az étek elkészítéséhez többek között egy 300 kilós borjút, hat malacot, 120 kiló krumplit, 60 kiló sárgarépát, több mint fél kiló borsot és fél kiló köményt, hat kiló sót, három kiló ételízesítőt, valamint három kiló pirospaprikát használtak fel. A nem mindennapi teljesítményt az Ukrán Rekordok Nemzeti Nyilvántartásának helyszíni megfigyelői hitelesítették, akik helyben kiállították az országos gulyáscsúcsot igazoló hivatalos Tanúsítványt.

(Palkó István)