Szabó Gábor ötödik lett a dijugratásban

2013-11-30 22:12:00 V.J.

hírkép

A VII. OTP Bank Lovas Világkupa szombati programjának legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye volt a Nemzetközi Díjugrató Verseny, amelyen a magyarok mellett a nemzetközi mezőny legjobbjai álltak rajthoz.



A show után a legkomolyabb sporté volt a Papp László Sportaréna. Este 7 óra után kezdődött a OTP Bank Lovas Világkupa legrangosabb versenye, a OTP Bank Világkupa CSI



-W díjugrató verseny.

A pályát tervező Erdélyi Magdolna elég komoly kihívás elé állította a lovakat és a lovasokat. A 140 és 160 cm magasságú akadályokkal jócskán megtűzdelt nehéz vonalvezetésű pályán a hosszú és rövid vágták rendszertelenül követték egymást. Nem véletlen, hogy a mindenki a lépések hosszát és az akadályok távolságát méregette a rajt előtt.

A negyvenöt induló között a legjobb magyar díjugratók is rajthoz álltak. A végén a legjobb hazai lovas, ifjabb Szabó Gábor kiváló lovaglással a rangos ötödik helyezést csípte el Timpex Cent nyergében. A versenyt a dél-afrikai Oliver Lazarus nyerte, aki pazar technikával irányította Pour la Poussage nevű lovát az akadályok között. Az ezüstérmet angol, a bronzérmet pedig olasz lovas vihette haza a rangos verseny végén.