Meghalt a családgyilkos őrült magyar lelkész

2013-12-24 09:21:00 szorenyi.p

hírkép

Meghalt a börtönben Pándy András sorozatgyilkos - jelentette hétfőn a belga média. A magyar származású volt lelkészt, akit 86 éves korában ért hétfő hajnalban a halál.



Pándy Andrást 2002-ben ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre hat családtagjának meggyilkolása miatt. Ágnes lányával - aki egyben a szeretője is volt - bűnszövetségben két volt feleségét, két saját fiát, valamint második felesége két lányát ölte meg. A holttesteket feldarabolták, és maradványaikat savval részben feloldották. Mindez a nyolcvanas évek végén történt, Pándy akkor már évtizedek óta Belgiumban élt.

Ágnest, aki beismerő vallomást tett, 21 évi börtönre ítélték, de 2010-ben feltételesen szabadlábra helyezték.

Pándy az eljárás alatt végig tagadott, és azt állította, hogy az eltűnt családtagok egészségben élnek, és ő maga "az angyalok által" kommunikál is velük.

A bűncselekmény-sorozat felderítése közvetett módon egy másik hírhedt belga sorozatgyilkos, Marc Dutroux ügyének köszönhető: Dutroux esetében a nyomozó hatóság számos hibát követett el, és a bírálatok nyomán a rendőrség alaposabban utána nézett korábbi, tisztázatlan eltűnési eseteknek.