Még a jövő héten sem kell téli gumi

2014-01-05 16:19:00 szorenyi.p

hírkép

A jövő héten is többször borult, ködös, ám többnyire enyhe idő lesz, a hétvégén viszont már többfelé lehetnek mínuszok, néhol hózápor is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.



Hétfőn erősen felhős, néhol párás idő várható, főleg nyugaton és délkeleten van esély napsütésre. Elsősorban a nap első felében, keleten fordulhat elő helyenként eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján időnként megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Kedden sokfelé borult lesz az ég, párás, tartósan ködös idő várható, ködszitálás is előfordulhat. A minimumhőmérséklet plusz 2 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Szerdán is borult, párás, helyenként ködös idő várható néhol ködszitálással. A leghidegebb órákban plusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 5-8 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken szórványosan kisebb eső előfordulhat, a szél megerősödhet, az északi megyékben néhol viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 5 és 10 fok között alakulnak.

Szombaton nem várható csapadék és több órás napsütésre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali hőmérséklet plusz 6 és plusz 10 fok között alakul.

Vasárnap átmenetileg megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor, hózápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 2-6 fokig melegedhet a levegő – olvasható az előrejelzésben.