Meg kell tanulni oroszul

2014-01-10 16:25:00 V.J.

hírkép

Trendfordító év volt a tavalyi a hazai turizmusban. Magyarország és Ausztria szoros versenyben áll az orosz turistákért – derült ki egy mai sajtótájékoztatón.



A KSH jelentése szerint a tavalyi év első 11 hónapjában szépen teljesített a magyar turisztikai szektor. Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár szerint a szektor elmozdult a holtpontról és nőtt a Magyarországra látogató külföldiek száma tavaly. A belföldi turizmus is növekedett, melyben különösen nagy szerepet játszott a SZÉP Kártya melyből 68 milliárd forintot váltottunk be 2013-ban. Ugyanakkor még mindig van a zsebünkben 4,7 milliárd forint értékben, mely idén májusig felhasználható.

Az ágazat sikerében szerepet játszott az 1100-nál is több uniós támogatással megvalósult projekt, melynek 73%-a az elmúlt három évben fejeződött be.

Az egyre növekvő létszámban beutazó orosz turisták miatt új kommunikációs és marketingstratégia kialakítására van szükség. – mondta Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató helyettese. Szerinte nagy szükség van az orosz vendégek kulturális igényeinek és szokásainak megismerésére, hiszen éles versenyben állunk Ausztriával, miközben az orosz forgalom megduplázódott. Mindenesetre felzárkóztunk az európai középmezőnyhöz, ami szép eredménynek számít.