12 légitársaságot díjaztak Ferihegyen

2014-02-08 18:36:00 szorenyi.p

hírkép

A Budapest Airport  légiközlekedési gálaestjén 12 légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság közleménye szerint a legjobban fejlődő diszkont légitársaság díját a Wizz Air, a legjobban fejlődő hagyományos légitársaságét a Qatar Airways, a leggyorsabban növekvő diszkont légitársaságét a Norwegian Air Shuttle, a leggyorsabban növekvő hagyományos légitársaságét az Alitalia kapta.



A Budapest Airport hagyományos légiközlekedési gálaestjén 12 légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság közleménye szerint a legjobban fejlődő diszkont légitársaság díját a Wizz Air, a legjobban fejlődő hagyományos légitársaságét a Qatar Airways, a leggyorsabban növekvő diszkont légitársaságét a Norwegian Air Shuttle, a leggyorsabban növekvő hagyományos légitársaságét az Alitalia kapta.

A legpontosabb légitársaságnak járó elismerést a Finnair, a legjobb marketingért járót a Turkish Airlines kapta. A legjobban teljesítő cargo légitársaság a Cargolux, a legjobban teljesítő szállítmányozó a TNT lett.

A legjobban teljesítő földi kiszolgáló Çelebi Ground Handling, a legtevékenyebb utazási iroda Budavár Tours lett a Budapest Airport megítélése alapján.

Külön elismerést kapott Bartha László, a Légügyi Hivatal Repülésvédelmi Osztály vezetője és Macsári István r. őrnagy, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Légiközlekedés-védelmi Osztályának vezetője.

A közlemény szerint tavaly a Budapest Airport 8,5 millió utast kezelt és a repülőtér közel 84 ezer ún. repülőgépmozgást (fel- és leszállást) regisztrált. A repülőgépek átlagos töltöttsége 76,2 százalék volt, ami 1,8 százalékos javulás 2012-höz képest. A budapesti repülőtéren emellett 92 000 tonna teheráru fordult meg.

"Nagyra értékeljük partnereink erőfeszítéseit, hogy utasaink még jobb szolgáltatást kapjanak, emellett kellemes és felejthetetlen élményben legyen részük Budapesten. Minden adott ahhoz, hogy az utasforgalomban idén felfelé lépjünk, ami a magyar turizmus és az egész gazdaság javát szolgálja" - idézi a közlemény Jost Lammerst, a Budapest Airport vezérigazgatóját.