Bejelentették a maláj gép lezuhanását

2014-03-24 15:07:00 szorenyi.p

hírkép

Az MH 370-es járat minden bizonnyal lezuhant az Indiai-óceán déli részén - közölte a malajziai miniszterelnök. A maradványokat ugyan továbbra sem találják, de a vizsgálatok és a gép utolsó ismert pozíciója ezt az elméletet igazolják.



A hatóságok műholdas adatok alapján végeztek újabb számításokat, hogy beazonosítsák a Malaysia Airlines gépének lehetséges pozícióját, és arra jutottak, hogy a legutolsó ismert helye az Indiai-óceánban az ausztráliai Perth-től délre volt, márpedig ez a pont annyira távol áll minden lehetséges leszállóhelytől, hogy a maláj utasszállító minden bizonnyal az óceánban végezte - jelentette be hétfőn délután a maláj miniszterelnök.

Pár órával korábban azt jelentették, hogy két új gyanús tárgyat észlelt az ausztrál légierő, amikről vizsgálják, hogy a március 8-án eltűnt maláj utasszállító darabjai lehetnek-e.

Az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott azt mondta: egy ausztrál hadihajó is ellenőrzi azt a zöldes-szürkés kerek, illetve azt a narancs színű szögletes darabot, amire egymástól külön találtak rá Perthtől 2500 kilométerre a vízfelszínen.

A bejelentést órákkal azután tették, hogy Kína két másik gyanús darabról adott hírt. Az amerikai haditengerészet repülőgépe eddig nem találta meg azokat - adta hírül az Euronews.