Most Budapestet népszerűsíti a Buzzfeed

2014-03-26 14:09:00 superadmin

hírkép

29 hely, amely bizonyítja, hogy Budapest Európa legszebb városa címmel újabb poszt jelent meg a Buzzfeed-en, amely hazánk, és most kifejezetten a főváros szépségeit dicsőíti. Mindezek bizonyítását gyönyörű fotókkal illusztrálta a szerző.



Legutóbb a teljes magyar média felkapta, még Orbán Viktor is kirakta facebook oldalára, amikor az amerikai oldal egyik szerkesztője készített egy összeállítást 33 magyar ételről, melyet mindenképpen meg kell kóstolni. A cikk szerzője Anita Badejo, lassan megkaphatja a tiszteletbeli magyar bérblogger címet, ugyanis szintén ő szerezte a 29 Budapesten című cikket. A szerző amúgy egy magyar-nigériai származású, New Yorkban élő lány. A cikkben első helyen a Halászbástya szerepel, 2. a Parlament, míg harmadik a Szent István Bazilika. A lánchíd ugyanakkor csak a 9. helyen szerepel, míg a Hősök tere 11., az Operaház pedig 14. a listán. A teljes cikket ide kattinva olvashatja el.

A Buzzfeed egy igen érdekes szórakoztató portál, működésének lényege, hogy a tartalom egy részét hivatalos szerkesztőségi tagok állítják össze, míg a másik felét szabadúszó bloggerek, lelkes amatőrök alkotják. Posztjaik olvasottságát főleg annak köszönhetik, hogy a közösségi médiában a legnépszerűbb oldal, melynek cikkeit megosztják, februárban például csak a Facebookról 21 millió lájkot, 13 millió megosztást, és 16 millió kommentet hoztak gyűjtöttek.