Filmtúrák indulnak Budapesten

2014-03-27 15:45:00 superadmin

hírkép

A XIX. századi Párizsra kíváncsi? Esetleg érdekli az 50-es évek fülledt Dél-Amerikai hangulata? Vagy bepillantana a kommunista rendszer szigorúan elzárt Kelet-Berlini világába? Netán a hidegháborús évekbeli, 70-es évek London városát venné közelebbről szemügyre? Nem probléma! Ha szereti a filmeket és a magyar fővárost, akkor mindezt egyszerre is megteheti egy nagyszerű hétvégi program keretében!



Tavaly Budapesten - és országosan – elsőként mutatkozott be mind a fővárosba látogató külföldi, mind a hazai nagyközönség előtt a Moviewalking elnevezésű, filmturisztikai programokra, városnéző sétákra specializálódott rendezvényszervező vállalkozás.

Céljuk az volt, hogy tematikus kínálatukkal felkeltsék az érdeklődést Budapest filmforgatási nevezetességei iránt, amelyeket gyalogos és buszos filmtúrák keretében mutattak be vendégeiknek. Az eltelt egy év alatt a vendégek visszajelzései őket igazolták. Az új, kulturális turisztikai irányzatra sokan voltak kíváncsiak. A filmek fikciós, vagy éppen történelmi kötődése a magyar fővároshoz páratlan, izgalmas lehetőségeket tartogat. Budapest folyamatosan bizonyítja, hogy gazdag romantikus, kultikus forgatási helyszínekben. 2012-ben Bruce Willis feltűnése és aktív jelenléte a Die Hard filmsorozat újabb epizódjának készítése kapcsán, majd fél évig a magyar fővárosra helyezte a külföldi filmes és bulvár sajtó figyelmét. A beutazó idegenforgalomban érezhetően megnőtt azon látogatók száma, akik itt tartózkodásuk alatt arra is szántak időt, hogy megkeressék, utána nézzenek, korábban merre járt, hol forgatott és melyik pesti szállodában lakott egy-egy világhírű filmcsillag. A filmes szakma szintén profitált ebből, hiszen az elmúlt két év alatt folyamatosan jöttek a külföldi megkeresések, ajánlatkérések a külföldi filmgyártó cégektől.

Az ország imázs építésre is kitűnően használható filmturisztikai ajánlatokat idén áprilistól a Moviewalking immár heti rendszerességgel, szolgáltatás jelleggel kínálja. Ez azt jelenti, hogy állandó városnéző programmal összekötve próbálja bemutatni az ideérkező külföldi vendégeknek a belváros legnépszerűbb filmes helyszíneit.

A közel másfél órás gyalogos séta alatt a résztvevő megismerkedhet majd az Állami Operaház környékén található filmes titkokkal, az Andrássy út rejtelmes forgatási helyszíneivel, és nem utolsó sorban pedig azt is megtudhatja, hogy melyik világsztár fordult meg a hetedik kerületi romkocsma negyedben található, gyönyörűen felújított és manapság megint virágkorát élő Gozsdu udvarban.

Mivel a szervezett túrák lebonyolítása létszámhoz kötött, így érdemes előre foglalni magunknak helyet. Aki azonban a főváros más forgatási helyszíneire kíváncsi, annak is széles választékot kínálnak. A privát túra kategóriában különféle tematika szerint összeállított gyalogos, buszos, sőt limuzinos ajánlatot is találhatunk. A javasolt útvonalak Budapest legizgalmasabb és leglátványosabb filmforgatási helyszíneit gyűjtik csokorba. Idén néhány új sztár és film cím is feltűnik majd a túrák tartalmi újdonságai között. Adrien Brody, Jonathan Rhys Meyers, Tom Felton, Jason Stratham, csak néhány név az elmúlt hónapok, illetve a jelen filmcsillagjai közül, akik néhány hétig, vagy hónapig forgattak Budapesten.

Olyan exkluzív helyszínekre és épületekbe is eljuthatunk, amelyek egyébként nem látogathatóak, zárva vannak a nagyközönség előtt. A filmes városnéző programok egész évben megrendelhetőek és a szervezők ígérete szerint folyamatosan bővülni fog a látnivalók széles repertoárja.

További információk: www.moviewalking.com