Élményt és kultúrát választanak a turisták

2014-04-25 16:40:00 V.J.

hírkép

Egy tankönyv is lehet izgalmas olvasmány. Ennek bizonyítéka a „Kulturális turizmus sokszínűsége” című hiánypótló, különleges tankönyv, melyet a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó jelentetett meg.



A 21 szerzőt felvonultató kötet, melyet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon ismerhettek meg az érdeklődők, a kultúra és a turizmus kapcsolódásában fellelhető lehetőségeket mutatja be tematikus tanulmányokban és esettanulmányokon keresztül.

A népes szerzőgárdát a közgazdaság, a turizmus és a kultúra olyan neves szakembereinek neve fémjelzi, mint Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, Nyúl Erika, a megújult Zeneakadémia társadalmi kapcsolatok igazgatója, Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró vagy Dr. Jászberényi Melinda és Dr. Jancsik András a Budapesti Corvinus Egyetem docensei.

A könyvbemutatón kiderült, hogy a nemzetközi turizmus trendjei közül talán a kulturális turizmusban vannak a legnagyobb fejlődési lehetőségek. Egy-egy ország célországgá válásában hatalmas szerepet játszik az élmények szerzésének ígérete. Az országimázs és márka talán legfontosabb jellemzője az országhoz kapcsolható első asszociáció. Ebben pedig döntő szerepe van a kultúrának, legyen az akár épített örökség, akár hagyomány vagy esemény.