További százmilliók a budai fonódó villamosra

2014-05-06 06:52:00 szorenyi.p

hírkép

Legfeljebb bruttó 240 millió forinttal megemelte a kormány a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét - derült ki a Magyar Közlönyből.



A "Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, Bem rakparti ág" című projekt keretében a villamosvágány épül a Margit híd és a Batthyány tér között.

A kormányhatározat melléklete szerint Bem rakparti ágra a Közlekedési Operatív Program uniós és hazai forrásaiból 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a főváros önrésze több mint 1,6 milliárd forint.

A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak összekötésével átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A projektben a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé.

Legutóbb, április 18-án legfeljebb 4,5 milliárd forinttal emelte meg a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét, valamint a támogatás intenzitását a kormány.