Színes Város Strongbow Budapest

2014-05-30 13:39:00 superadmin

hírkép

Színes Város Strongbow Budapest néven új fesztivál indul Budapesten. Több helyszínen, művészeti és zenei programsorozat 30 napon keresztül.



A mai sajtótájékoztatón jelen volt, Ughy Attila, XVIII. kerület polgármestere, városarculati tanácsnok, Finta Sándor, Budapest főépítésze, Nádudvari Noémi, kurátor, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

Az eseményen, ünnepélyesen felavatták az első tűzfalat!

A programsorozatban 12 kültéri tűzfalat festenek meg képzőművészek, közel 100 zenei program, kerekasztal beszélgetések, kortárs aukciók és slam események keretében.

A tűzfalfestés egy olyan együttműködés kezdetét jelzi, amelyben Budapest új arcát szeretnék megmutatni a külföldiek és a magyarok számára.

A Színes Város által indított tűzfalfestési akciók egy kisebb csoport kezdeményezésében és a graffitis szubkultúra keveredésével indult el - mondta Finta Sándor, Budapest főépítésze, hozzátéve, hogy szép lassan a szabályozó környezet is felfigyelt rá és támogatni kezdte a ma már városszerte látható, leginkább tűzfalakon megjelenő alkotásokat.

Az első kezdeményezést a Fővárosi Önkormányzat hagyta jóvá és támogatta.A mostani projektet a Strongbow is támogatja. Több mint 20 ezer négyzetméter, korábban szürke falat festettek meg.