Gyorsabb közlekedés Csömörön

2014-07-11 11:32:00 V.J.

hírkép

Több száz millió forintnyi üzemanyagot, rengeteg időt takaríthatnak meg a Csömörön élők a ma átadott új csomópont és bekötő út átadásával.



A bekötő út az M0 útgyűrű, keleti szektorának építése keretében 2008-ban forgalomba helyezett 21105. jelű út és Csömör északi része között biztosít közúti kapcsolatot. A fejlesztés 2,15 km hosszon, 2x1 sávos kialakítással, aszfalt pályaszerkezettel valósult meg.

Az itt élők a megépült bekötőúttal jelentős időt és kiadást spórolnak meg, egy hónapban csaknem 100 km-el kevesebbet kell autózniuk.
Emellett a megépült bekötőút nagy mértékben tehermentesíti a település gépjármű forgalmát. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) részeként valósult meg.

Az ünnepélyes megnyitáson Tuzson Bence, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kiemelte, nagyon fontos, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos egyeztetések még a kivitelezési szakasz előtt valósuljanak meg. A most átadott úttal jelentősen javulhatnak a környező vállalkozások gazdasági lehetőségei is.

A beruházással kapcsolatos műszaki paramétereket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.kommunikációs vezetője, Loppert Dániel ismertette.

A közel 1 milliárd forintból megépült beruházás uniós forrásból valósult meg.