Belo Horizontéban több a rendőr, mint a rabló

2014-07-12 08:46:00 V.J.

hírkép

Rendőrből és drukkerből nincs hiány mostanában Brazíliában. Persze azért a tilosban parkoló autó elszállítása előtt lepecsételik az ajtókat, sőt a benzintankot is.



Az óvatosság a mindennapokban is jellemző Brazíliában. Ha valakinek tilosban parkoló autóját például a lopós autó viszi el, akkor a kocsi mind a négy ajtaját, a hátsó csomagtartót, sőt a benzintankot is zárjeggyel biztosítják. Ennek, oka, hogy a tulajdonos ne csak az autóját kapja vissza a bírság lefizetése után, de a személyes dolgait és a tankban levő üzemanyagot is. A városok amúgy sem túlságosan biztonságosa, de turistaként nem annyira veszélyes a helyzet.

A VB alatt vaskos kérdőíveket is kitöltetnek a turistákkal, hogy mennyire tartják biztonságosnak a várost és Brazíliát általában. Bár rablás a turistákat nem igen fenyegeti, de az erőszakos kéregetés okozhat kellemetlen perceket városnézés közben. A város amúgy tele van csillogó rendőrségi járművekkel, de ez nem meglepő, hiszen Brazília a színek és a csillogás országa. Amúgy a fontos csomópontokon több a rendőr, mint a rabló.