Nagy koncertek a flaszteren

2014-07-29 14:57:00 V.J.

hírkép

A kalapokat és gitártokokat a legkülönfélébb stílusú zenekarok tették a flaszterre Veszprémben idén nyáron is bőséges volt a kínálat. A 15. Veszprémi Utcazene Fesztivál ideje alatt mindenki szórhatta az aprópénzt zenei ízlése szerint.



A Veszprémi Utcazene Fesztivál tizenötödik alkalommal várta július 23-26. között olyan akusztikusan megszólalni bíró zenészek, együttesek jelentkezését, akik szállás és napi kétszeri étkezés fejében a belvárosában felállított pódiumokon szórakoztatnák a fesztivál látogatóit és a város lakóit.

Az összekalapozott "aprópénz" mellett 1 000 000 Ft összdíjazásban is részesült az a szólista vagy zenekar, akit a fesztivál végeztével a zsűri, illetve a közönség Veszprém utcáinak legjobb muzsikusának választott meg. 500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri döntött, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége ítélt oda az általuk legjobbnak. Az idei Utcazene Fesztivál közönségdíját a Hello Hurricane, a szakmai zsűri elismerését pedig az Edi & Kolos szerezte meg. A pénz elköltésében vagy inkább befektetésében most is segítséget kaphatott bárki, aki felkereste az OTP Fáy alapítvány O.K. központjának sátrát, ahol fesztivál kuponokért akár zöld-fehér fagylaltot is kaphattak a felhevült hallgatók.


Este a közönség a Balaton Pláza és a Meló-Diák színpadához vonult, ahol a győztesek adtak gálakoncertet!