Száguldás nem lesz, csak jó borok és hangulat

2014-08-19 14:43:00 V.J.

hírkép

Augusztus utolsó napjaiban ismét elrajtol a Magyar Borok Útja Rallye. A start ezúttal Zsámbékon lesz, a versenyzők száma pedig rekordokat döntöget. A jó hangulatú túráról most sem hiányzik majd a Világszám csapata.

 



Idén már XIX. alkalommal indul útnak a mezőny, hogy bejárja a Szekszárdi, Villányi és a Balatonboglári borvidéket. Mint Regőci Attila, a verseny szervezője és atyja, a mai sajtótájékoztatón elmondta még mindig változik az indulók névsora, hiszen rekordszámú nevezés érkezett. „Jövőre jubilálunk és már most készülünk” – mondta Regőci Attila.

A Rallye most is a „mindenki tegeződik” alapelvet vallja. Ez persze nem csoda, hiszen sokan már régi ismerősként köszöntik egymást a versenyzők között. A két és fél nap alatt 15-17 állomást érintenek a csapatok, akik között sok közéleti személyiség, sportoló, művész és újságíró tekeri majd a kormányt. A sebesség – mint mindig – másodlagos tényező. A cél minél kevesebb hibaponttal teljesíteni az 570 km-es távot. A jó hangulatot a meglátogatott pincék jó borai és míves pálinkái is garantálják, de vezetni csak józanul szabad.

Új díjak is várják a célban a legjobbakat. Természetesen lesznek ügyességi játékok, a harkányi díjátadó gálán pedig jótékonysági tombola és borárverés. A 2014-es verseny csinos háziasszonya Pintér Adrienn, Ada, az RTL Klub műsorvezetője lesz. Az idei fővédnökök Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter.

Természetesen újra nevezett a Világszám csapata is, akik 2012-ben egyszer már fényes győzelmet arattak a Prima Primissima díjas Kiss Róbert Richárd és Dobos Imre párossal, az újságírók között.

Még egy hét, és indul a „kicsit flúgos” futam, izgalmas kalandokkal, pompás borokkal és feledhetetlen élményekkel.