Pénzügyi ismeretek a XXI. századra

2014-12-17 18:06:00 V.J.

hírkép

Két év után lezárul az O.K. Központ Európai Unió által finanszírozott projektidőszaka. Az intézmény szinte mindenben túlteljesítette a projektben meghatározott célokat, sőt a szomszédos országokban is hatalmas az igény a különleges, XXI. századi színvonalú képzés iránt.



Év végén zárul az OTP Fáy András Alapítvány által két éve létrehozott Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ) projekt Európai Unió által támogatott időszaka. Mint a projekzáró rendezvényen Dr. Sallay-Kiss Lilla projektvezető elmondta,  a két év alatt országszerte több mint 40 ezer emberhez jutottak el pénzügyi, gazdálkodási, gazdasági alapismeretek, több mint 15 ezer diák vett részt a központ tréningein, 1400 rendezvényt szerveztek, 130 iskola és több civil szervezet bevonásával. Az Európai unió és a Magyar Állam 1 103 552 921 forinttal járult hozzá a projekt megvalósításához.

A kiemelt kormányzati projekt  megvalósítása 2012. szeptember 10-én vette kezdetét az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. Azóta számos sikertörténetet tudhat maga mögött, sokszor a pályázati követelményeket többszörösen is túlteljesítve.

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője megköszönte mindenkinek, aki bármilyen módon részt vett az O.K. projekt eddigi munkájában. Leszögezte, hogy az OTP Bank a továbbiakban is folytatja a központ támogatását, melynek révén még szélesebb körben folyhat a saját fejlesztésben megvalósuló, különleges pénzügyi edukációs munka, mely iránt egyre többen érdeklődnek külföldről is. A munka sikerét jelzi, hogy többszörösen sikerült túlszárnyalni a projekt által meghatározott célszámokat. Egyedülálló eredményként említette, hogy az EU által biztosított források az O.K. projekt alatt 95 %-ban hasznosultak, mely kiemelkedő hatékonyságot mutat. „A Kodály- vagy a Pető módszerhez hasonlóan most már az O.K. módszer is egyre ismertebb és keresettebb Közép-Európában” – mondta az Alapítvány ügyvivője.

A diákok és a pedagógusok számára is különleges élményt jelent az itt folyó nyitott szemléletű, élményszerű oktatási munka, mely folyamatosan fejlődik, alkalmazkodik a trendekhez és az igényekhez.

„A projekt számomra legfontosabb eredménye az, hogy az O.K. Központba járó diákok mosolyogva mennek el a képzésekről, rendezvényekről, illetve visszajárnak az újabb tr4éningekre és ajánlják azokat társaiknak is. A fő cél az, hogy segítsük a diákoknak megérteni a pénzügyi, gazdasági világ történéseit és elindítsuk őket a jövőtudatosság útján – mondta Schrankó Péter.