Rendezvényterem a Várhegy gyomrában

2015-01-16 17:34:00 V.J.

hírkép

A Várkert Bazár multifunkcionális rendezvényterme adott otthont 2015. január 15-én a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Miniszterelnökség által rendezett nemzetközi szimpóziumnak.



A Várkert Bazárban rendezett nemzetközi szimpózium főtémája a területi közigazgatási reform jövőbeli irányai voltak. A megbeszélést Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Luiz de Mello, az OECD illetékes igazgatóhelyettese nyitotta meg. Az eseményen Magyarország területi közigazgatási vezetői számoltak be a reformmal kapcsolatos aktualitásokról, valamint a mindennapi hivatali működéssel összefüggő tapasztalataikról.

A Ybl Miklós által tervezett, a XIX. században épült Várkert Bazár tavalyi bővítéseként, az épületegyüttes mögött, a Várhegy gyomrában kialakított multifunkcionális rendezvényterem a megnyitása óta számos hazai és nemzetközi konferenciának, rendezvénynek, koncertnek adott otthont. Ősszel itt tartotta előadásai egy részét a Nemzeti Táncszínház, itt ülésezett a Magyar Diaszpóra Tanács, az adventi időszakban a magyar diplomáciai, gazdasági és kulturális élet képviselőit fogadták a Várkert Bazárban, decemberben pedig itt zárult építész konferenciával és az emlékévek ünnepével az Ybl Bicentenárium – A Magyar Építészet Éve is.

A rendkívüli építészeti megoldásokat felvonultató épületegyüttes, benne a több mint 800 fő befogadására alkalmas multifunkcionális, akár két külön helyiséggé is alakítható terem és a lenyűgöző előtere eddig kitűnően vizsgázott.