Királyi hercegi pár a Budai Középiskolában

2015-02-06 16:46:00 V.J.

hírkép

Ma Budapestre érkezett a Habsburg-család két jeles tagja, hogy Óbudán ünnepélyes keretek között helyezze el a Béke Lángja – Flame of Peace – jelképét. A királyi hercegi pár meglátogatta a Budai Középiskolát is, ahol szegényebb sorban élő tanulók támogatásáról is beszélgetett a diákokkal és a pedagógusokkal.



Sandor Habsburg-Lothringen királyi herceg és felesége Herta Margarete hercegné nem véletlenül választotta a Budai Középiskolát. A hercegi párt az OTP Fáy Alapítvány Mintaiskolájaként is működő intézmény egyik tanára, lovag Spalovszky Csaba hívta meg, hogy megismerkedjen az itt folyó különleges oktató és segítő munkával. Az első kerületben működő iskolában is szép számmal akadnak olyan diákok, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, mindennapi problémákkal küzdenek. Számukra nagyon fontos az itt folyó pénzügyi-edukációs képzés, a közösség segítsége.

A királyi hercegi pár már tavaly karácsonykor küldött szeretetcsomagot Spalovszky tanár úr osztálya számára és fontosnak érezték, hogy személyesen is megismerhessék a gyerekeket. A 12-es tinédzserek virággal köszöntötték a neves vendégeket, akik a találkozó felvetették: szívesen kalauzolják az osztályt egy bécsi osztálykiránduláson is. A rövid vizit után természetesen nem maradhatott el a közös fotó elkészítése sem és szívesen válaszolt a középsuli.hu újságíróinak kérdéseire is.