Mától teljes gőzzel dübörög a Sound

2015-07-09 16:53:00 superadmin

hírkép

A világ legjobbjai: Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiesto, a Swedish House Maffia két tagja, Axwell vs. Ingrosso, a Faithless, Nicky Romero, Afrojack, Showtek, DVBBS és mintegy 80 további nemzetközi produkció, a magyar élvonallal összesen 200 fellépő, tegnap elindult a Balaton Sound, mától teljes gőzzel dübörög Zamárdi partja.



A mintegy 80 fős nemzetközi fellépő gárdában idén eljön a világ TOP 20 Dj-jéből 7 kiválóság is, köztük mindjárt az első Hardwell és a második Dimitri Vegas & Like Mike duo. A programfelhozatalra tehát nem lehet panasz: összesen 200 produkciót élvezhetünk 5 napon át a 15 színpadon és programhelyszínen a 2015-ös Soundon. Ehhez társul a csodálatos, Balaton-parti helyszín és az előrejelzések által prognosztizált remek idő: az időjósok szerint 25 és 30 Celsius között imbolyog majd a hőmérő higanyszála Zamárdiban.

A szervezők a tavalyi év tapasztalatából kiindulva a terület parkosítási munkái során úgy alakították ki a Zamárdi szabadstrandot, hogy az esetleges csapadék könnyebben szivároghasson el és ne állhasson meg a víz. A területen közlekedő utakat alakítottak ki, hogy az építés bontás során arra járó nehézgépek ne tehessenek kárt a talajban. Nagyobb lesz a füves terület (50.000 m²-t füvesítettek), csökken ezáltal a porszennyezés lehetősége is, ha esetleg nagyobb lenne a szél.

A munkák elvégzésével a rendezvény utáni helyreállítás gyorsabban elvégezhető – így hamarabb visszaadható a közpark a lakosságnak.

A fesztivál számokban:

- 300 ember 8 napon át dolgozott azon, hogy a MasterCard Balaton Sound teljes pompájában felépüljön.

- 80 kamionnyi fémszerkezet szolgál alapanyagul a Sound színpadainak felépítéséhez, s a fesztivál területét 15 km kerítés veszi majd körül.

- 50 km hosszan fektetnek elektromos kábelt, 2500 kanapé, fotel és bútor segítségével pihenhet meg a partizó.

- 400 db mobil wc, és 400 db konténeres wc biztosítja a fesztiválozók kommunális ellátását.

- A rendre és biztonságra 350 fős biztonsági szolgálat ügyel, lesz a fesztiválon 5 mentőautó és egy többtucat fős egészségügyi szolgálat valamint 3 tűzoltóautó és 300 tűzoltó készülék, a biztonság kedvéért.

- A Sound teljes területén és a környék utcáin 450 takarító dolgozik azon, hogy tiszta legyen a fesztivál.

- Az esti programok végén, a Nagyszínpadon extra látványvilág várja a látogatókat, melyhez ott sorakozik majd 500 kg konfetti, 15 db lánggép, 10 lézer, 5000 kg CO tartály a speciális effektekhez, pirotechnikához.

Ha valaki nem jut le idén, de ízelítőt szeretne kapni a fesztivál hangulatából, idén is nézheti az élő közvetítéseket a Telekom támogatásával a YouTube-on július 8-tól 12-ig. A csatorna három színpad, a MasterCard Nagyszínpad, a Telekom Aréna és a Jäger Aréna programjaiból közvetít majd délután 4-től (másnap délelőtti ismétléssel, a Telekom weboldalán (www.telekom.hu/fesztival), valamint a MasterCard Balaton Sound weboldalon (www.balatonsound.hu) és YouTube csatornáján (www.youtube.com/balatonsoundofficial).