Estétől jön az állatkertek éjszakája

Máris mondjuk, hol mivel készülnek

[Kail] publikálva: 2019-08-30 08:58:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén . A Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Budakeszi Vadasparkban este 7 órától éjfélig várják a nagyközönséget programokkal, látnivalókkal és élményekkel.


A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek éjszakája dátuma. A programban részt vesz a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a szintén budapesti Tropicarium, debreceni a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark és a veresegyházi Medveotthon is.

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe a főbejáraton, az Elefántház melletti kapun és a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd lépni, éjfélig lehet majd a kert területén maradni. Az állatkert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, ott lesz a QuartzBox homok- és festékanimáció vetítés helyszíne is.

Állatbemutatókat, látványetetést és tréninget is láthatnak a látogatók: például oroszlánfóka tréninget esti kivilágításban, elefánt tréninget, zsiráf és orrszarvú etetést. Sőt, látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. A Budakeszi Vadaspark is izgalmas programokat kínál az Állatkertek éjszakáján: a napnyugta után induló túrákon az érdeklődők bepillanthatnak a vadak éjjeli életébe. A szakvezetések során nemcsak az éjszakai állatokkal és azok szokásaival ismerkedhetnek meg, hanem az erdőben hallható hangok és neszek forrásaival is. Láthatóvá válik az éjjeli rovarvilág, a látványetetések és állatbemutatók mellett pedig számos foglalkoztató várja a kicsiket és a nagyokat.

Ahogy az elmúlt években, idén is lesz lehetőség kombinált jegyek váltására, amelyek a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is érvényesek. A budapesti Tropicariumban az utolsó nyári hétvégén minden nap látványetetésekkel várják a közönséget: pénteken este kőhal, aligátor, tatu és muréna, szombaton délelőtt kajmán, rája, majom és keselyűteknős, vasárnap délelőtt pedig rája, majom és piranha etetését nézhetik meg a látogatók.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban is megismerheti a közönség a kert titokzatos éjszakai életét. A látogatók szakvezetéseken leshetnek a kulisszák mögé, ehető növényeket és rovarokat kóstolhatnak, és az idén is átadnak egy új állatbemutatót. Egész este közlekedik a kisvasút, és üzemel a Vidámpark.

A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a vendégeket. A közönség megfigyelheti a tigrisek, a medvék és a vadkutyák etetését, emellett "nem szeretem" állatokkal, kígyókkal, csótányokkal is találkozhat.

A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják meg ezen az estén, és családias hangulatú programokkal készülnek. A gondozók többek között tigrisek, majmok, lámák, oroszlánok etetését mutatják be, hüllőshow-val készülnek, emellett a Csörömpölők Együttes is koncertet ad.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 23 óráig várja a közönséget, minden korosztály számára kínálnak programokat. Érdekes hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, akik csillagászbemutatón is részt vehetnek, a denevéreket, a tigriseket, a medvéket, a mosómedvéket, az éjszaka aktív állatokat is megfigyelhetik. A Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a Bükki Nemzeti Park éjjeli ragadozó madaraival is megismerkedhetnek a látogatók.

A Pécsi Állatkertben pénteken és szombaton is lesznek programok. Látványetetések, fényfestés, koncertek, tűzzsonglőr-bemutatók, csillagászati programok, bátorságpróbák is várják az érdeklődőket.

Az események részletes programjai az állatkertek honlapján olvashatók.

© vilagszam.hu

(Forrás: MTI)




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Csak azt hiszi, hogy hideg ez a nyár
A szakemberek szerint teljesen átlagos időnk van
PÉNZTÁRCA
Támogatás nélkül drága a kazáncsere
Lakástakarék megtakarításból felújítás is finanszírozható
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Gyere Marrákesbe!
Egy másik világ néhány ezer forintért
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--