Királyi kényelem és lenyűgöző lokáció

Egy ikonikus budai hotelben jártunk

[Farmosi Nóra] publikálva: 2024-09-05 00:00:00 | Nyomtatásprint

hírkép

​Csoda lesz egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó lesz a reggeli kávé – nyilatkozta lapunknak mosolyogva Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Carlton Hotel bejárásán, majd hozzátette: a gépi kávé minősége kevés 3-4 csillagos hotelben magas Budapesten.​

 


A Carlton Hotel azon budapesti hotelek egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotel néven. A nyitás dátumát a szálloda előtt lévő emléklap őrzi. A szálloda a 2000-es évek elején gazdát cserélt és egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette a szállodát, majd bérbe adta. Jelenleg az Eventrend Holding üzemelteti.

A hotel jelentős ráncfelvarráson esett át, hogy megfeleljen a mai trendeknek. Jelenleg 95 darab szobával rendelkezik, amely 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák jelentős része panorámás és rendelkezik erkéllyel is. A szálloda különlegessége a fekvése, hiszen csendes, mégis központi helyen található. A Lánchídon átsétálva a belváros 5 perc alatt elérhető, ugyanakkor néhány lépcsőfok megtétele után már a Vár történelmi környezetében merülhetnek el az érdeklődők.

Nem csak a szobák, de a gasztro vonal is megújult. Az új gasztronómiai koncepció célja, hogy a hotel különleges reggeli-szolgáltatásával és kínálatával még inkább kitűnjön a szállodák közül és megteremtse azt a hangulatot, amely tökéletesen illeszkedik a Carlton Hotel eleganciájához és stílusához. Azt bátran állíthatjuk, hogy itt van az egyik legszínvonalasabb reggeli kínálat a városban.

A Carlton Hotel reggelije nem csupán az ételekről szól, hanem a minőségi alapanyagokról és a gondosan összeállított választékról. A reggeli kínálat gazdag és változatos, a cél minden vendég igényeinek kielégítése, legyen szó egy gyors és egészséges étkezésről vagy egy hosszan elnyúló kulináris élményről. A minőségről Kőrössy Zoltán, az Eventrend Holding tulajdonosa beszélt a hotelnyitó ünnepségen.​A szakember elmondta: a kínálat a nemzetközi és helyi ízek széles skáláját vonultatja fel, a frissen sült croissant-tól és perecektől kezdve a helyi specialitásokig, mindezt friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Külön figyelmet kapnak a speciális étrendet követő vendégek is, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fogásokat. Mindezt elérhető áron, hiszen a Carltonban úgy kapunk magas minőséget, hogy nem kell csillagászati árat fizetnünk érte. A bejárás végén kiderült: még a kávé is finom, ami ritkaságnak számít a négy csillagos szállodáknál. Ezt lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard is megerősítette, aki szerint csoda egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó a reggeli kávé. A Carlton ebben is verhetetlen.

A szakember elmondta: a kínálat a nemzetközi és helyi ízek széles skáláját vonultatja fel, a frissen sült croissant-tól és perecektől kezdve a helyi specialitásokig, mindezt friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Külön figyelmet kapnak a speciális étrendet követő vendégek is, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fogásokat. Mindezt elérhető áron, hiszen a Carltonban úgy kapunk magas minőséget, hogy nem kell csillagászati árat fizetnünk érte. A bejárás végén kiderült: még a kávé is finom, ami ritkaságnak számít a négy csillagos szállodáknál. Ezt lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard is megerősítette, aki szerint csoda egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó a reggeli kávé. A Carlton ebben is verhetetlen.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Kukkolja online a pécsi párt!
Fókák élő egyenesben
PÉNZTÁRCA
A Monguz belép a turisztikába
Érdekes informatikai fejlesztés
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Holnaptól így utazhat Ausztriába
Nem mindenkinek kötelező
RECIKLI
Egyre többen vesznek online lakást
Csak a virtuális térben járják körbe

Itt jártunk: Hongkong

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.12.06. 18:35 Világszám - Inforádió
Austerlitz I.
2024.12.07. 10:05 Világszám - Inforádió
Austerlitz II.
2024.12.08. 10:35 Világszám - Inforádió
Austerlitz I. ism.
Közösség
Nap lánya

Szépség és kitartás

Szófelhő / Archív
--