Magyar kedvencek a Jazzpikniken

Itt a Fábián Juli Színpad teljes line-upja

[Kail] publikálva: 2021-06-08 17:20:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Július utolsó két napján Paloznakon örömzenél a magyar jazzélet színe-java! A Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai jazz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviseltesse magát. A 9. Paloznaki Jazzpikniken olyan művészekkel találkozhatunk – többek között –, mint Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, vagy az Amoeba Band.


 

Július 31-én, szombaton 17.00-tól a Sebestyén Patrik Sextet játszik; egy fiatal formáció, mely főként saját kompozíciókat játszik. Az egyedi stílusú darabok mellett mainstream és klasszikus zenével fúzionált jazz is szerepel a repertoáron. Emellett a művészek eltérő improvizációs előadásmódja is erősíti az együttes sokoldalúságát.

19.30-tól a Nagy Emma Quintet zenél Paloznakon; a Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult formáció már az alapítás évében elkészített egy négy számból álló EP-t, 2019 elején pedig a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Első lemezük, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face is ebben az évben jelent meg, második nagylemezük, a 2020-as LFO (Low Frequency Oscillator) egy letisztult zenei világot mutat be, melyben egyszerre érződik a huszadik századi jazzéneklés hagyománya, és napjaink zenei világa.

21.30-tól az Anima Sound System Jazz Session kalauzolja egyedi világába a jazzre éhes közönséget. Az Anima Sound System már több mint 20 éve az underground zenei élet fontos szereplője. Sikereik kulcsa, hogy képesek időről időre megújulni. Úgy haladnak a zenei trendekkel, hogy régi rajongóik is hűségesek maradnak hozzájuk. Az évek során olyan nagy sztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, De-Phazz, vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone.

23.45-től az Amoeba koncertjével zárul a 9. Paloznaki Jazzpiknik Fábián Juli Színpada. A cosmic funk / soul / jazz / hiphop elemekből építkező Amoeba Bandnem véletlenül vált a zenei ínyencek egyik kedvencévé. Jazzfejektől a hiphopperekig mindenki tudja, hogy a Sabák ‘Dizko Stu’ Péter, Sági ‘Vanis’ Viktor, Boros ‘Lev Toystore’ Levente, és a nemrégiben csatlakozott Molnár Bencze és Czirják Tamás alkotta zenekar koncertjein milyen magasan szárnyalnak a funk groove-ok. A funkot életben kell tartani – az Amoeba Band első lemezének ez volt, és máig is ez a missziója.

 

Tehát a Jazzpiknik Fábián Juli Színpadának fellépői sora: július 30-án, pénteken Saya Noé jegyzi a nyitókoncertet, őt követi a Swing á la Django Herrer Sára közreműködésével, majd a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann sikersorozata, a Jazzkívánságműsor érkezik a színpadra, azt est zárásaként pedig improvizatív jazzetűdök hangzanak fel a Jazzpiknik „Játszóházában”.

Július 31-én, a szombati záróesten a Sebestyén Patrik Sextet lép fel, utánuk a Nagy Emma Quintet formációja érkezik, majd az Anima Sound System Jazz Session varázsolja el a közönséget, a színpadot az Amoeba koncertje zárja.

 

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői sora: július 29-én, csütörtökön Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a legendás Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience – a koncertek előtt Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség. Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est az MF Robots dallamaival folytatódik. A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky triója nyitja az estet, őket követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

 

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpiknik lehetőséget nyújt, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza kedvenc fesztiválunkra. A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a kisebb színpadokon. Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a jazz!

 

Kedvezményes jegyek: www.jazzpiknik.hu/jegyek

 

Napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla-2021/

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Vegyen vodkát Csernobilból!
Tudósok ajánlják
PÉNZTÁRCA
Ha elfelejti, pórul jár!
Fontos banki határidő jön
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Már nemcsak Párizsban van Louvre
Megnyitó Abu Dhabiban
RECIKLI
Őskori közösségi háló
Már 300 ezer éve is megvolt

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.05. 18:35 Világszám - Inforádió
New York 1.
2024.05.06. 10:05 Világszám - Inforádió
New York 2.
2024.05.07. 10:35 Világszám - Inforádió
New York 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--