A mumusok Drezdában tárgyalnak

A migráció lesz az egyik fő téma Bilderberg csoportnál

[seifert.p] publikálva: 2016-06-08 08:34:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A németországi Drezdában tartja éves találkozóját a Bilderberg csoport, a csütörtökön kezdődő konferenciára 20 országból 130 vendéget hívtak meg. A szervezők közleménye szerint a 64. Bilderberg Találkozó fő témái közé tartozik a migráció és Európa egységének ügye, a Közel-Kelet és Oroszország helyzete, az informatikai biztonság és a technológiai innováció.


A vendégek között van Ahmed Aboutaleb, a hollandiai Rotterdam marokkói származású polgármestere, aki azzal vált világszerte ismertté, hogy a 2015. januári párizsi terrortámadás után távozásra szólította fel a nyugati értékrendet megtagadó muzulmánokat.

Az informális tanácskozáson a hagyományoknak megfelelően a vendégek nagyjából egyharmada a politikából érkezik. Köztük van Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója és Kristalina Georgieva, az Európai Bizottság alelnöke, Mehmet Simsek török miniszterelnök-helyettes, Mark Rutte holland kormányfő, Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter, Thomas de Maiziere belügyminiszter és Ursula von der Leyen védelmi miniszter és Laurent Fabius, a francia alkotmánytanács elnöke.

A többiek gazdasági vezetők, tudósok és újságírók, köztük Eric Schmidt, az Alphabet - a Google-cégek anyavállalata - igazgatótanácsának elnöke, Michael OLeary, a Ryanair ír diszkont légitársaság vezérigazgatója és John Elkann, a Fiat Chrysler Automobiles autóipari csoport elnök-vezérigazgatója, Mathias Döpfner, az Axel Springer német médiacsoport vezérigazgatója, Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter, az amerikai Harvard Egyetem kutatója és felesége, Anne Applebaum Pulitzer-díjas amerikai újságíró, történész.

A közleményben kiemelték, hogy a Bilderberg csoport zártkörű beszélgetéseit az úgynevezett Chatham House szabályok alapján rendezik meg, amelyek a minél nyíltabb vita érdekében előírják, hogy nem lehet nyilvánosságra hozni, ki milyen véleményt fogalmazott meg.

Hozzátették, hogy a konferencia privát jellegéből adódóan a résztvevők tisztségüktől, beosztásuktól függetlenül nyilatkozhatnak és nem kötik őket a hivatalos minőségükben tett kijelentéseik. A találkozó célja a kötetlen eszmecsere az aktuális globális folyamatokról, a beszélgetésekről nem készül jegyzőkönyv és összefoglaló jelentés. Továbbá a résztvevők nem vitatnak meg határozatokat, nem tartanak szavazásokat és nem dolgoznak ki politikai állásfoglalásokat - áll a közleményben.

A Bilderberg csoport elnöke, Henri de Castries, a AXA francia biztosítótársaság vezérigazgatója német hírportálokon kedden idézett nyilatkozatában kifogásolta a csoport találkozóinak bizalmas jellegével kapcsolatban megfogalmazott bírálatokat.

Felvetette: miért éppen a Bilderberg csoport találkozóinak titkosságával foglalkoznak oly sokan, miközben "naponta tízezrével vannak megbeszélések, amelyek tartalma nem nyilvános".

Hangoztatta, hogy a csoport "nem parlament és nem operatív szervezet", hanem egy informális társaság, amely nem döntéseket hoz, hanem diskurál.

Az 1954-ben megalakult társaság az első találkozó helyszínéről, az Oosterbeek nevű hollandiai település Bilderberg nevű szállodájáról kapta a nevét. Tavaly az ausztriai Telfsben tartották éves találkozójukat.

A csütörtöktől vasárnapig tartó drezdai találkozóra számos tüntetést jelentettek be, demonstrációkat tartanak baloldali csoportok és a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom, valamint a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD), amely ellen a német törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat betiltásra irányuló alkotmánybírósági eljárást indított a nemzetiszocializmus ideológiájával rokonnak tartott eszméi miatt. A rendőrség nagy erőkkel készül a találkozó és a tüntetések biztosítására a Szászország tartományi fővárosban.

Két éve a magyar kormánypárt akkori alelnoke, Kósa Lajos gittegyletnek nevezte a csoportot.

© vilagszam.hu

(Forrás: MTI)




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Nem szexelnek és soha nem lesz pénzük
Miért boldogtalanok az ezredfordulósok?
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Visegrád ősszel és télen is nyitva
Egyetlen attrakció sem zár be, wellnessezni is lehet
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.05. 18:35 Világszám - Inforádió
New York 1.
2024.05.06. 10:05 Világszám - Inforádió
New York 2.
2024.05.07. 10:35 Világszám - Inforádió
New York 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--