Mi a közönségdíjas szálloda titka?

Interjú a Hotel Silvanus Visegrád menedzserével

[Kail] publikálva: 2019-07-23 14:13:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Több díjjal is büszkélkedhet a Hotel Silvanus Visegrád a legautentikusabb ítészektől, a vendégektől. A mindenekelőtt mesés dunakanyari panorámájáról és konyhájáról híres szálloda egyik vezetőjét, Pintér Róbert food és beverage managert kérdeztük arról, mitől más, mitől különleges a Silvanus?


- A legfontosabb és legismertebb védjegye a kilátás, a fekvés maga. Azonban ami még igazán különlegessé teszi, az a hangulat -  a miliő, amit a személyzet biztosít.

- Az Önöké Magyarország első zöld szállodája.

- A vadászati világkiállításra épült a szálloda a hetvenes évek legelején. A helyszínnél nagyon fontos volt a történelmi múlt, a kiváló és páratlan fekvés és a természetközeliség. Ezt napról napra próbáljuk erősíteni. Nagyon vigyázzunk arra, hogy amit nyújtunk, azt környezettudatosan nyújtsuk. E-autóink, e-kerékpárjaink vannak. Biogazdálkodást is folytatunk, nagyon odafigyelünk a konyhai alapanyagokra. Vannak kis gazdaságok, akikkel dolgozunk, például tejüzem, sajtkészítő mester, szörpkészítő mester, chilitermesztő. Saját kertünkben is termesztünk növényeket.

- Helyi és szezonális alapokon nyugszik a konyha?

- A helyi ételek mindenképpen állandó részei a kínálatnak, de természetesen mindenféle náció képviselteti magát a széles ételválasztékban. De szeretjük bemutatni a visegrádi ételeinket, a vadételeinket. A múltra való tekintettel újra felfedezett régi magyar ételeket is kínálunk.

- Mit szeretnek a legjobban a vendégek?

- Talán a vadragu levest és a madártejet. De emellett nagy örömmel fogyasztják a különböző bélszínételeket, a kacsa- és a libamájat.

- Egész évben nyitva vannak. Télen vagy inkább nyáron van-e szezon Önöknél?

- Hála Istennek, minden évszakban érdemes hozzánk jönni. Természetesen a nyár a legsűrűbb  szezonunk, azonban minden hétvége, függetlenül az évszaktól, népszerű. Télen is tudnak mit csinálni a vendégek, nagyon közel van a sípálya, sokrétű a wellness-szolgáltatás. Nyáron a panorámát csodálhatják, akár a medence vízéből. Könnyedén ki tudnak ruccanni Budapestre vagy Esztergomba, vagy akár a környéken  sétálhatnak, például a várhoz. Tavasszal és ősszel is. Minden szezonban van attrakció.

- A vendégek zömmel honnét jönnek? Milyen a hazai és a külföldi vendégek aránya, külföldről főként honnét jönnek?

- Külföldi vendégeink egyre többen vannak, a statisztika szerencsére azt mutatja, hogy bővül ez a kör. Azonban egyelőre elsősorban a magyar családos vendégek képezik a vendégkör alapját. De Szlovákiából is egyre többen jönnek, akárcsak az angolok és az amerikaiak. Nő a kínaiak és a dél-koreaiak száma is. Elsősorban egyébként a rendezvényturizmus ebben a döntő.

- Az ország minden részéből jönnek, vagy túlnyomórészt budapestiek a hazai vendégek?

- Elsősorban Budapest és az agglomeráció, aztán Nyugat-Magyarország, Győr környéke, illetve  Kecskemét ad sok vendéget. De az egész országból jönnek, a közösségi marketing nagyon jó nálunk. Az Év hotelje műsor is erősítette a belföldi vendégkört.

- Ez mi is volt?

- Egy népszerű tévécsatornán közvetített szállodás műsor. A nézők a Facebookon szavazhattak arra a hotelre, amelyik a bemutatott filmek alapján nekik szimpatikus. Ez teljesen átlátható,  publikus szavazás volt, aminél nagyon fontos, hogy a szálloda milyen általános megítéléssel bír, mennyire népszerű. Ez azért nagy siker számunkra, mert már az fantasztikus, ha a 70 induló szálloda közül bejut valaki a döntőbe. De a hét döntősből elsőként kikerülni tényleg nagyon nagy dolog. A döntő szállodái nagyon jó szállodák voltak.

- Tehát itt Önöket választották tavaly az év szállodájának. Ezt azonban már megelőzte egy másik siker. Néhány évvel ezelőtt a Tripadviseren az utazók a legjobb négycsillagos magyarországi vidéki hotelnek szavazták meg a Silvanust.

- Nagy dolgok ezek, hisz a vendégek maguk értékelnek. Ráadásul az éttermünket is sikerült nagyon jó helyre felhozni, döbbenetesen jó munkát végez a személyzet Visegrádon .

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Gyakornokok a jövő reménységei
Képzés a valós igények szerint
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
130 millió zarándok egy helyen
A mai is élő több ezer éves rituálé
RECIKLI
Fordulat a dohányzás történetében
Még soha nem volt ilyen

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--